Om industrilederen Thorkild Juncker (1897-1955)

Thorkild Juncker ved skrivebordet på Aarhus Oliefabrik.

Thorkild Juncker ved skrivebordet på Aarhus Oliefabrik.

Tirsdag d. 4. marts kl. 19.30 på Erhvervsarkivet, Vester Allé 12, Aarhus

Ved bibliotekar Birgitte Juncker, Albertslund

Thorkild Juncker blev 30 år gammel direktør for Aarhus Oliefabrik A/S, som han midt under 1930’ernes hårde, økonomiske verdenskrise førte frem til positionen som Danmarks største eksportvirksomhed. 1929-1945 påtog han sig et omfattende samfundsmæssigt engagement inden for industri, handel, økonomi, teknik og videnskab, bl.a. som dansk industris chefforhandler i de vigtige handelsforhandlinger med England. Han var  medstifter af Akademiet for de Tekniske Videnskaber og drivkraften i etableringen af det økonomiske fagområde ved Aarhus Universitet.
   Efter 2. verdenskrig kom han i hård modvind i retsopgøret, men siden opbyggede han elektronikvirksomheden TERMA A/S, Århus/Lystrup med produktion af måleinstrumenter, fjernsyn og radar.
   I foredraget vil alle kapitler i Thorkild Junckers liv blive belyst, med særlig fokus på Aarhus Oliefabrik A/S, Aarhus Universitet og TERMA A/S. Der vil endvidere blive strejftog i hans personlige, private liv.
   Birgitte Juncker udgav i 2013 en biografi om sin far: “Thorkild Juncker – stor industrileder i det 20. århundrede.” Bogen kan købes ved foredraget for en særpris af kr. 300.

Af hensyn til traktement ønskes tilmelding til møderne pr. e-mail til hellerik@os.dk. Pris for foredrag og traktement 50 kr.