Hack Kampmanns billedkunstner Karl Hansen Reistrup og hans udsmykningsarbejder

ReistrupTorsdag d. 5. februar kl. 19.30 på Erhvervsarkivet, Vester Allé 12, Aarhus

Århus Teater, Erhvervsarkivet, Marselisborg Slot og flere andre fremtrædende bygninger i Århus har to ting til fælles: de er tegnet af arkitekten Hack Kampmann − og de er udsmykket af billedkunstneren, keramikeren, illustratoren og maleren, Karl Hansen Reistrup. Han levede fra 1863 til 1929, og årene med udsmykning af de nævnte og mange andre byggerier i Århus (samt bl.a. Landsarkivet i Viborg) omkring forrige århundredeskifte blev hans glansperiode.

Inden han kom til byen og udførte udsmykningsopgaverne her, havde han dog været vidt omkring. Han var blevet uddannet i både København og Paris. Han havde skabt spektakulære mesterværker for Kählers keramiske fabrik i Næstved, hvor han blev kunstnerisk leder i 1888. Og ikke mindst havde han udstillet sin keramik på verdensudstillingerne i både Paris og Chicago og var blevet repræsenteret på Europas fornemste museer.

Peder Rasmussen, der i 2006 udgav bogen REISTRUP – udsmykninger og keramik, vil fortælle om denne gamle mesters liv og arbejde, med særlig vægt på de mange udsmykninger, som han skabte i Århus og omegn.

Foredraget arrangeres i samarbejde med Østjysk Hjemstavnsforening og Støtteforeningen for Aarhus Stadsarkiv.

Af hensyn til tilrettelæggelse – og traktement – bedes man tilmelde sig ved Erik Korr Johansen på hellerik@os.dk

 

Skriv kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *